FIFA 16 Editing Discussion Thread (Please Read Before Creating A Thread)

Discussion in 'FIFA 16 Editing Forum' started by fifaCCitiu.com, Sep 10, 2015.

  1. Meelis13

    Meelis13 Youth Team

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    200
    Likes Received:
    20
    my question is more from patches fan perspective: is there a point of getting FIFA 17 if all i really want from fifa is national teams? (and lately those have been included satisfactorly only in patches)
     
  2. *Supernova*

    *Supernova* Youth Team

    Joined:
    Nov 12, 2014
    Messages:
    431
    Likes Received:
    2
    Guys help me with this problem please: i want edit the db (i play with MW db7.0) , I tried with CM16 but in game the attribute of players and the body type not change, same thing with CG file explorer, save the modify but in game nothing effect.... :(

    What program you used?

    Thx in advance...
     
  3. jose marins

    jose marins Club Supporter

    Joined:
    Aug 10, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    I need someone to put Watford (vicarage road) and Bournemouth (Dean Court) stadiums from fifa 16 for me to install on fifa 15 because I can not find those stadiums to complete my Premier League
    please someone would put the link of these 2 stadiums thank you very much
     
  4. Philip00

    Philip00 Club Supporter

    Joined:
    May 27, 2015
    Messages:
    48
    Likes Received:
    1
    Hi All,

    Can someboy tell me that in Classsic and national team db how to edit torunament structure?

    The ones that i can see in the game(Gold cup, copa america so on...) is totally different that i can see on the creation master 16 (all leauges and i cannot find the ones which i can see inside the game).

    How is it possible to edit those?

    Thank you so much in Advance
     
  5. Sebastian Jangebring

    Sebastian Jangebring Club Supporter

    Joined:
    May 20, 2018
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4
    Location:
    Stockholm
    Where can i find a big mod for FIFA 16? (like womens patch but with other leagues)
     
  6. edulopes

    edulopes Youth Team

    Joined:
    Mar 10, 2015
    Messages:
    174
    Likes Received:
    9
    good night friends
    if I edit the age of a player in cm16, do I risk corrupting my upgraded squads?
    because I have some players in my game who are 58 years old
     
  7. igor04

    igor04 Club Supporter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Location:
    Polska Poland
    Guys, could you advise?
    I made a lot of changes in my Fifa database, but with some teams (not all, just a part of them) there's a crash on 1st July.
    I noticed (with changing "preseasontours.csv") that this is a problem with pre-season tournaments (it crashes before the choice of accepting and rejecting)

    So, my question is: how to turn off pre-season tournaments? I will be really grateful for your answers, because I don't see any option in files.
     
  8. Linki_20

    Linki_20 Club Supporter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    226
    Likes Received:
    130
    Apart from moddingway mod does anybody know where could I find a db with the 17/18 season update? I read on a lot of threads that MW is buggy
     
  9. Rizzaldio

    Rizzaldio Club Supporter

    Joined:
    Apr 9, 2018
    Messages:
    110
    Likes Received:
    75
    did you ever find out?
     
  10. RobbieD_PL

    RobbieD_PL Unreliable deceiver Staff Member Moderator

    Joined:
    Mar 29, 2004
    Messages:
    11,530
    Likes Received:
    450
    Location:
    Melbourne, Australia
    @Rizzaldio Hi mate! I've tried writing to you on PM to ask about how your attempts to edit chants & commentary are going. :)

    I've got a few interesting lines for national teams and stadium intros from Clive Tyldesley & Andy Townsend from previous FIFA games (2010 World Cup & Euro 2008) that I had in a couple of patches for FIFA 09 & 10. I'm trying to see if it'd be possible to import them. I can send you the extracted .wav files. ;)
     
  11. igor04

    igor04 Club Supporter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Location:
    Polska Poland
    Unfortunately, Rizzaldio, I have no answer :(
    I noticed that this happens when some custom players have too high skills, so I decreased them and there's no crash in pre-season tournaments, but it's not the best way...

    Also, I have one more question for all: have you used Cheat Engine in Fifa? I know that there is a possibility to change job offers via this tool, but it's a little bit 'bugged'. What I mean: if we have job offer for a team with ID 123456 and we would look for this record via Cheat Engine, we have a lot different records with 123456 - if we want to have job offer from 987654 (instead of 123456), then we should change one of this record to 987654, but question is: which?

    If we change all these records, we change this job offer from 123456 to 987654... but also many more items like fixtures or table :/
    Do you have any idea how to find correct record in Cheat Engine which is responsible for job offer?
     
  12. giuzioevo2

    giuzioevo2 Club Supporter

    Joined:
    Sep 21, 2017
    Messages:
    154
    Likes Received:
    55
    Location:
    Italy
    i have a problem in editing scoreboards with cgfe 16

    upload_2018-10-30_23-46-4.png

    how to fix it? textures disappears when i try to make a new scoreboard changing the font. Conversely, when i try to edit a font of an already existing scoreboard, textures stay but font is never changing. At the beginning with this last procedure it works but now i dont know why it isn't work anymore.
     
  13. yogo991

    yogo991 Club Supporter

    Joined:
    Oct 6, 2015
    Messages:
    212
    Likes Received:
    32
    hi
    how to enter a real calendar for each competition,when i start teh career?
     
  14. nikolapfc89

    nikolapfc89 Youth Team

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1,174
    Likes Received:
    882
    I edited my DB with new teams and stuffs, and now when i try to ingame go to PLAYER EDIT my game crash. How to fix that?
     
  15. pao4ever

    pao4ever Starting XI

    Joined:
    Feb 17, 2008
    Messages:
    5,707
    Likes Received:
    2,471
    Location:
    Greece
    Maybe you have too many players in your db now? I remember having this issue when I had overloaded my free agents
     
  16. nikolapfc89

    nikolapfc89 Youth Team

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1,174
    Likes Received:
    882
    I dont have more players than MW has.
    I used FIFA 19 db converted by scouser as base. Then i imported everything else from MW (stuff like graphic etc). And i add manually as CMP teams.

    Now i cant start tournament. When click tournament game crash also.
     
  17. Papinho81

    Papinho81 Youth Team

    Joined:
    Aug 26, 2017
    Messages:
    252
    Likes Received:
    197
    I am using moddingway 28.04 patch and at the start of the second season I noticed that only 3 team from the Serie A qualified to the champions league (including preliminary qualification rounds) while 5 teams each for the English Prem, La Liga and the Bundesliga qualified.

    I guess this has to do with the compdata but I am inexperienced with compdata editing. I would be grateful if someone with knowledge could indicate me the compdata file I should investigate?
     
  18. pe pe

    pe pe Club Supporter

    Joined:
    Apr 30, 2006
    Messages:
    301
    Likes Received:
    162
    Recently I was thinking about editing animated adboards because the legacy 512x64 format is starting to annoy me.

    It's been a couple of years since anybody done that and users that have any experience in that area are long gone (@Cesc Fabregas etc). I managed to dig up old tutorials from fifaplanet so I got a basic idea how do assign custom animated adboards to team and to competitions.

    But here is the thing that bothers me: if I am forcing competition adboards during friendlies using ADBOARDS_DEBUG_FORCE_COMPETITION_SET flag in cl.ini somehow the default adboards are loaded. Not generic-friendly default, but career mode default. This is weird, because I thought the game reads competitionsponsorlinks table from db, yet it looks like it is hardcoded somewhere else? Is there anybody here that has some insight how it works exactly?

    For example: I am deleting record/row with "Liga BBVA" dynamicimage from competitionsponsorlinks table or replacing with it with something else already defined by EA or entirely custom - and it works, but only in Career Mode. In friendlies, the La Liga adboards are being displayed as expected (due to ADBOARDS_DEBUG_FORCE_COMPETITION_SET) but there is "Liga BBVA" ad that I removed, so basically my changes are ignored. Everything in db is ignored. So this data must be stored somewhere else, right? Is it possible it is embedded directly in exe?
     
  19. nikolapfc89

    nikolapfc89 Youth Team

    Joined:
    Mar 18, 2009
    Messages:
    1,174
    Likes Received:
    882
    Anyone know is possible to disable splash when players running during rain?
     
  20. vaskebjørn1311

    vaskebjørn1311 Club Supporter

    Joined:
    Jan 28, 2019
    Messages:
    70
    Likes Received:
    99
    Question:
    Is there a possibility to increase the number of bench players? In the Bundesliga the clubs can nominate 9 players on bench since the current season.

    In cmsettings.ini I found the statement:
    DEFPLAYERSONBENCH = 7
    Would a change to 9 change the numbers of bench players also in friendly mode?
     
      

Share This Page