1. We apologize for the delay. The FIFA 19 Forum is now open. And we are looking into the log in issue.
    Dismiss Notice

FIFA 16 Editing Discussion Thread (Please Read Before Creating A Thread)

Discussion in 'FIFA 16 Editing Forum' started by fifaCCitiu.com, Sep 10, 2015.

  1. riesscar

    riesscar Youth Team

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    591
    Likes Received:
    81

    That's interesting... I'll test this out, because I always have my sliders adjusted. I wonder if adjusting these values via the .ini has the same effect, because in Fidel's cl.ini he sets several of these slider values.

    If I don't see an effect putting sliders on default, I'm going to have to just do a series of tests on all of the .ini file values I can think to tweak. I'll report back.

    Thanks for th response.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  2. riesscar

    riesscar Youth Team

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    591
    Likes Received:
    81
    I discovered something interesting in reference to the match rating issue I described above:

    If I restart the match right after kickoff, the match rating system works as it should (with the exception of player ratings dropping after being subbed). I have tested this on five matches, two of which I played all the way through and then restarted, one of which I played 20 mins and restarted, and another two in which I did an immediate restart.

    I would assume that restarting the match resets some sort of dynamic difficulty setting (scripting), but I do have adaptive difficulty disabled in the product.ini file. I guess there are more adaptive difficulty settings running behind the scenes.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  3. gabelogan

    gabelogan Youth Team

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    198
    Likes Received:
    3
    played a tons of it with my mates last nite. main problem is when its fairly a loose ball/pass there, players dont give a shite about it on both sides the cpu makes them run away from the ball rather towards it, only YOU can make one player run at the ball. very annoying.


    anyone experiencing this? i want to find out what causing this. is this by default, a slider doing this or some career patch of mine? (i dont have much time to test it out)
     
  4. saintric

    saintric Youth Team

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    have seen many complain about that on other forums i play of legendary and cannot say i have noticed it that much one or two times i have seen it. maybe its related to the players interceptions settings in tactics wonder if setting them to aggressive will make them attack loose balls more? maybe being on conservative makes them afraid to leave their position and attack the ball in fear of not getting there in time and leaving space? even in situations where they are 100% sure to get the ball

    btw im having a problem with editing my database with dbmaster any changes i do in the tool are not reflecting in game i have turned off match day live deleted squad files even rebuilt using i68 controller but still no changes showing to players age ect.. it was ok before a few weeks ago not sure what i am missing? i have a database in the db files folder that i am editing

    also last question how can we change team names? i want to edit the italian teams any ideas? thanks
     
  5. gabelogan

    gabelogan Youth Team

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    198
    Likes Received:
    3
    sorta helps a bit, but not entirely and we should change all the tactics...and all tactics to aggressive defending so i concider it a bug. i hope they'll fix it. its more there when you play against human
     
  6. regularcat

    regularcat Manager Moderator

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    13,022
    Likes Received:
    206
    Have you reset the squads in game ?
     
  7. regularcat

    regularcat Manager Moderator

    Joined:
    Jun 11, 2008
    Messages:
    13,022
    Likes Received:
    206
    I experience it every match I play, I agree it is very annoying.

    It is almost as if they don't want to receive the pass.
     
  8. gabelogan

    gabelogan Youth Team

    Joined:
    Oct 28, 2013
    Messages:
    198
    Likes Received:
    3
    thx guys, now we just hope ea will fix it
     
  9. saintric

    saintric Youth Team

    Joined:
    Feb 24, 2012
    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    yep I did that too still not showing in game very strange when it was working before i had not dl any of the ingame squad updates i was using the default db to edit soon as i dl the squad update its not working i used this method on youtube to add the new squad files to my existing db

    https://www.youtube.com/watch?v=1KVrrIYXam8

    its a method for fifa 14 but works the same for 16 no idea why it no longer works also regularcat i have used your superb correct badges logos patch i just want to edit the italian team names and spurs to tottenham is there a way for me to do this? thanks
     
  10. amandeep

    amandeep Reserve Team

    Joined:
    Oct 11, 2011
    Messages:
    526
    Likes Received:
    0
    hi guys, sorry to be risking the wrath on here but hoping someone can help me assign specific boots to players in fifa 16??

    I have attempted to use CG Explorer and RevMod but neither work, maybe I am doing something wrong?

    Any help is much appreciated :)
     
  11. cesco85

    cesco85 Club Supporter

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Location:
    Moldova
    Hello. In which folder I can find saves files of my career? Thank you.
     
  12. cesco85

    cesco85 Club Supporter

    Joined:
    Apr 6, 2009
    Messages:
    69
    Likes Received:
    0
    Location:
    Moldova
    Guys how can I find out the ID of created players from youth academy? Thank you.
     
  13. mrliioadin

    mrliioadin Senior Squad

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Messages:
    2,347
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wilmington
    Trying to get national teams working in Manager Mode.

    Alright, I've been doing some research on this issue. Several findings. Some are probably already known but I'm gonna document them anyway so that everything is in one place.

    First, it appears that the weird issue where teams would get double booked for friendly matches is still around in '16 I was hoping that they had fixed that since they had an even number of teams this year. No such luck. You can remove this issue by removing the legs for the international friendly matches altogether. Then the teams just won't play friendlies.

    I was specifically trying to test adding a concacaf qualification tournament. I've failed. Here's why:

    If I just wanted to add another team to the FIFA World Cup Finals tournament, I can do that. But, as soon as I try to alter the way in which that tournament draws teams in, it destroys the entire tournament. By default, there are three teams entered into the tournament via "Get specific team in a specific position." If I try to link these teams through the Gold Glory Cup, try to add another group to the Asian Cup or try to create a new tournament, it fails.

    Creating a new international tournament appears to lead to a crash every time. I believe it has something to do with the designation of the tournament as an "InterQual" Competition Type. But, I'm uncertain.

    If I modify the Asian cup, I can get the teams playing qualifying matches, but I can't link the results of that tournament to the FIFA World Cup, it breaks the FIFA World Cup Tournament without creating a crash.

    If I try to modify the Gold Glory Cup and link teams through it, it breaks the FIFA World Cup Tournament without creating a crash.

    So, on this issue, I see no other solution. There is not, in my opinion so far, any way to create a qualification tournament for CONCACAF (or OFC or CAF) and link it to the FIFA World Cup Tournament. I'm pretty disappointed in that result. It seemed like we could find some way to jiggle it to make it work. But, that doesn't seem possible without breaking one of the other tournaments. Even that may not work.

    Oh well. If anyone else has any additional thoughts or avenues that may be attempted, let me know.
     
  14. EuropeanFIFA

    EuropeanFIFA Club Supporter

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hey, guys check out my Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCw0_7PotdVQDt9U6dSp6-aA/videos



    I post videos about best goals of famous teams each week. I also have skill game videos with famous players like Ronaldo. I will also have gameplay videos with matches of great teams. Please have a look at my channel, and if you like please subscribe! Its only a click and it would do so much for me! Thank you!
     
  15. CBWizard

    CBWizard Club Supporter

    Joined:
    Apr 4, 2014
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    I have several questions:

    1. How many new leagues/teams can you create(without replacing existing ones) before you crash the game?
    2. Is it possible to port mods from FIFA15 to FIFA16 using creation master?
    3. Is there a way to edit career mode save files?
     
  16. mrliioadin

    mrliioadin Senior Squad

    Joined:
    Apr 3, 2006
    Messages:
    2,347
    Likes Received:
    1
    Location:
    Wilmington
    1. I don't know for this year. Last year it was possible to bed north of 20 leagues. Formations issue will make things harder this year.
    2. Not directly as far as I know. But you can use other programs to make the conversions. It's just several more steps involved.
    3. Not yet as far as I have heard.
     
  17. SlimOntario2033

    SlimOntario2033 Senior Squad

    Joined:
    Apr 9, 2012
    Messages:
    1,201
    Likes Received:
    1
    to solve the multiple friendly matches
     
  18. RiseRevive88

    RiseRevive88 Club Supporter

    Joined:
    Dec 15, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Location:
    Netherlands
    Hey guys, having a hard time adding a league to an existing country right now. I'm recreating the Dutch Jupiler League, and here's what I've done so far, I might forget something:
    -Added the league to a new slot. added a logo.
    -created 19 new teams to be in the league.
    -all those 19 teams have enough players, correct 'last season' positions (including those promoted to eredivisie), managers, stadium names, logos.
    -Added it to the league database. To make things simple for now I've left the playoffs aside and have 3 promotion slots in the league and 3 relegation slots in the Eredivisie. Added all the slots needed for promotion.
    -Added teams and dates to both the dutch cup and the Jupiler League.
    -Added referees.
    -Added fantasy team to Rest of the World with some of my own players I could swap any Jupiler League team with if I decide to play with the fantasy team.

    When I test the new setup with a team in the Eredivisie or any other league beside the Jupiler League, the season simulates just fine with all teams playing 36 fixtures as they should + the Dutch cup works perfectly as well. Promotion-relegation works.
    The only problem I have is when I start a career with a Jupiler League team, since the game will freeze during the first loading screen. Can't seem to get into the actual season. Does anyone have an idea of what I'm doing wrong? Anyone who would like to look into my database? Thanks in advance :)
     
  19. riesscar

    riesscar Youth Team

    Joined:
    Feb 4, 2015
    Messages:
    591
    Likes Received:
    81
    Greetings,

    I have been having a tough time using photoshop to create normal maps (incorrectly called bump maps here,though I'm not sure why ;)) and specular maps (also called reflex files for some reason). I found a program that makes the creation of normal maps soooo easy, although it's not free. It's called Quixel Suite, more specifically the program 'NDO painter' within the suite. It allows for automatic normal creation of a texture in Photoshop with easy to understand and implement options. I suggest that those of you who are having issues like I was check it out :)

    BTW: I could be wrong about the terminology being incorrect on the forum, but I have searched everywhere and read tutorial after tutorial and I could find no other conclusion.


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
  20. Zorck

    Zorck Club Supporter

    Joined:
    Mar 8, 2016
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I'm moving my league from PES to FIFA and I have a big trouble: to use our teams, made by more than 10 years of market, we have to set "personalized team" in the room option.... but how can we control that our opponents is using real players and not an edited one with al stats to 99?
     
      

Share This Page